lauantaina, marraskuuta 25, 2006

Finnkino uudistui

Näin tietokone- ja www-alan ammattilaisena (ja opiskelijana) on sisänsä hieno havaita, että jokin palvelu tekee onnistuneen uudistuksen. Pitkästä aikaa pistäydyin Finnkinon sivuilla tarkoituksena lähinnä tarkistaa saisiko uusimman jamesbondeilun näytöksiin lippuja a) ovelta b) netistä edes hieman myöhemmäksi.

Ennen on paikan varaamiseksi tai ostamiseksi joutunut kirjautumaan sisään ja sietämään Firefoxissa nihkeästi toimivan (kyllä, se toimi, mutta nihkeästi) appletin, että edes näkisi varaustilanteen. Nyt edessä oli sivu, jolta haluttu numeroyhdistelmään liitettävä agenttiseikkailun paikkamäärä näkyi oitis ilman kikkailua. Lisäksi varaaminen on nykyisin toteutettu ennemminkin flash-härpäkkeellä, jonka toimivuus ainakin tässä masiinassa oli selkeästi parempi kuin java-appletin. Se, mitä aikaisemmin olin kaivannut oli toiminto, jolla voisi varauksensa muuttaa ostoksi, ettei tarvitsisi enää muistaa jotain pitkää varausnumeroa. Nyt sekin onnistuu.

Nyt myös etusivulla on kaikkien elokuvien tiedot, mikä helpottaa huomattavasti muiden kuin ensi-iltaelokuvien hakemista, vaikkakin sivua nyt joutuukin vierittämään pahimmassa tapauksessa paljonkin, ennen kuin haluttu kuva löytyy, varsinkin, kun elokuvia ei ensi näkemältä näytä olevan järjestetty mitenkään loogiseen järjestykseen (pitemmän tarkastelun jälkeen näyttäisi olevan, ei niin järkevä, ensimmäisen esityksen alkamisajan mukaan järjestetty).

Tietenkin, on pakko myös valittaa: Sivusto, vaikkakin vähäisesti, vilkuttelee mainoksiaan reunoilla. Vaikka Internet on jo kohtuullisen vanha, ei silti kukaan tunnu oppivan (paitsi google), ettei villkuvat mainokset ole miellyttäviä. Tai sitten ne ovat liian kannattavia, että ne voitaisiin jättää pois...

Ei kommentteja: